CVA Sportgroep

 

Wij zijn weer in de zaal actief!

Deze sportgroep is in eerste instantie bedoeld voor mensen die een CVA (Cerebro Vasculair Accident)  / beroerte hebben doorgemaakt, wat  betekent, ‘ongeluk in de bloedvaten van de hersenen’.

Dit kan een hersenbloeding of een herseninfarct zijn.
 

Veelal is er links of rechts van het lichaam een verlamming en soms in meer of mindere mate afasie aanwezig. Verder kunnen de gevolgen voor gedrag en karakter zeer ernstig zijn. 

Kort nadat dit is gebeurd kunnen mensen in de reguliere zorg goed terecht. Vaak is daarna de stap naar de eigen sportschool of sportgroep groot.
 

Ook binnen andere diagnose groepen, zoals bijvoorbeeld MS, een (gedeeltelijke) dwarslaesie of een aangeboren neurologische aandoening kan het zijn dat het bestaande aanbod niet aansluit. U bent vrij om eens te komen kijken of wij een voor u passende vorm van bewegen aanbieden.
 

Sporten met begeleiding

Wij bieden iedere week onder begeleiding van een fysiotherapeut verschillende sportactiviteiten. Wij starten het uur met een warming-up waarbij de oefeningen zoveel mogelijk worden aangepast aan de mogelijkheden van iedere deelnemer. Daarna vervolgen we met een sport of spelactiviteit, welke zeer uiteenlopend zijn; trefbal, hockey, voetbal, volleybal, maar ook “drie op een rijvoorwerpen raden op de tast en loopoefeningen komen gedurende het seizoen aan bod!! Belangrijk is te weten dat iedereen welkom is!!

We hebben deelnemers die goed uit de voeten kunnen en een prima conditie bezitten, maar ook deelnemers die rolstoel afhankelijk zijn of taalproblemen hebben. We maken er met elkaar een gezellig uurtje van met voor de liefhebber, een drankje na het sporten.

 

Bent u nieuwsgierig naar wat we precies doen?

Kom dan een keertje kijken op de dinsdagavond tussen 17.00 en 18.00 uur.


Voor meer informatie belt u met: Stephan Graalman 06 83551744 of stuur een mail naar:  cva@isvgouda.nl

Agenda - CVA


DINSDAG 28 MEI


17:00 - 18:00 uur   CVA sport en spel  o.l.v. Stella Verschut en David Multani.
© ISV Gouda 2010 | Design: De Goudse Wolf